CENTRALE TERMICE PE GAZ IN CONDESATIECentrala Termica Adisa - Climatica - Centrala pe gaz in condenstatie.

Fondată în 1961, Adisa este producătorul de referință spaniol în proiectarea, producerea și instalarea cazanelor de înaltă eficiență și a echipamentelor de producere a căldurii preambalate pentru instalațiile centralizate pe gaz. În iulie 2014, Adisa intră într-o nouă fază după achiziția sa de către grupul Hitecsa, lider european în proiectarea, fabricarea și prescrierea de echipamente de climatizare.

O Gamă completă de centrale termice pe gaz in condensaţie si containerizate plug-and-play complet echipate. Plaja de puteri medii și mari (70-1800 KW). Cazane în condensare, de pardoseală, ultracompacte, cu schimbător din INOX 316  în două variante, conforme ErP 2015.

Ideale pentru construcții noi sau renovăr, în ansambluri rezidențiale sau pentru clădiri comerciale, hoteluri, birouri etc.
BENEFICIU MAJOR: Designul inovativ și extrem de COMPACT! ADI este în acest moment cazanul cel mai compact din piață!
Dimensiunile de gabarit și amprenta minimă la sol recomandată ADI oriunde sunt constrangeri de spațiu.

Adisa în lume.

ADISA a realizat proiecte și a instalat echipamentele sale în țări de diferite culturi și nevoi: Spania, Italia, Franța, Belgia, Portugalia, Anglia, Irlanda, Norvegia, România, Bulgaria, Ucraina, Bosnia, Croația, Mexic, Republica Dominicană, Cuba, Bahamas , Aruba, Jamaica, Brazilia, Costa Rica, Green Cape, Maroc etc.

Centrala termica in condensatie pana la 1800 kW , pe gaz

        Atât ADI CD cât ṣi ADI LT au un arzător “Premix” ce poate modula amestecul de gaz ṣi aer începând de la 30% din puterea totală. Ansamblul arzătorului are în componența sa un ventilator cu viteză variabilă, un venturi inovativ aer-gaz si vana de gaz modulanta. Montajul este vertical, încorporat în corpul cazanului. 

       Schimbătorul de caldură fabricat integral de ADISA este de onstrucție speciala, din inox 316 feritic (oțel inox fără nichel, îmbogatit cu un aliaj special pentru îmbunătațirea şi creşterea rezistenței la coroziune şi la temperaturi înalte). In timpul procesului de fabricație, în uzină schimbatoarele de căldură sunt supuse unor serii de teste foarte riguroase de calitate şi etanşeitate (cu lichide penetrante, cu aer şi cu apă în presiune). Presiunea lucru: 5 bar. 

Alte beneficii ale și caracteristici așe cazanelor ADI

 • Nivel de zgomot extrem de scăzut, centralele ADI sunt insonorizate. Panourile laterale ale carcaselor sunt din oțel, vopsite în camp şi izolate fonic.
 • Controllere inteligente PID (proportional-integral-derivative) LMS Siemens, de ultimă generație, cu interfață şi afisaj ce permit programarea facilă şi parametrizare pentru o gestionare exactă ṣi eficiență energetică maximă.
 • Consumă mai puține gaze şi arde cu noxe ṣi emisii NOx & CO2 mult reduse față de modelele concurente ale altor producători.
 • Aprindere automată şi supravegherea flacarii. Ardere cu nivel de noxe extrem de scazut, ecologică.
 • NOx class 5
 • NOx < 10 ppm (max. 176 mg/kWh); CO în jur de 47 ppm.
 • Dimensiuni de gabarit: ultra compacte, masă (Kg.) redusă.
 • In cazul instalațiilor cu unitați multiple, ADI sunt echipate cu un sistem inteligent ce permite cascadarea acestora. Un singur cazan poate gestiona în paralel până la 3 circuite de încalzire şi preparare apă caldă menajeră (ACM).
 • Interfața de control permite o compatibilitate perfectă cu diverse sisteme BMS şi diverse protocoale de comunicație.
 • Economii substanțiale se realizează ṣi în mentenanță deoarece arzatorul se extrage uṣor pentru verificări ṣi reparații dacă este cazul. Programarea centralelor este identica indiferent de talie, toate unitațile ADI utilizează acelaṣi regulator electronic de ardere ṣi control, multe piese de schimb fiind comune intregii familii ADI.
 • Este posibil inclusiv control via web (opțional): webserver.
 • Cazanele ADI (atât varianta CD cât şi varianta LT) se conformează deplin Directivei EcoDesign ErP 2015

https://www.youtube.com/watch?v=HyFTA7xkiNY

Centralele ADI pot fi echipate cu o gamă completă de accesorii de control și management pentru programarea și gestionarea extrem de precisă a eficienței energetice.

 • Toate cazanele ADI (CD ṣi LT) sunt echipate în standard cu un Controller integrat inteligent PID proportional-integral-derivative adaptativ (LMS) cu display, care gestionează constant arderea ṣi operarea cazanului, optimizând performanța energetică, reducând consumul de gaze ṣi permițând funcționarea în condensație, cu economii substanțiale.
 • Cascadare Master-Slave ṣi logică secvențială.
 • Producție de ACM cu protecție antilegionela.
 • Sistemul integrat de control asigură gestionarea temperaturilor diferite din circuitele de încalzire ṣi preparare apă caldă menajeră ṣi poate comanda pompe ṣi vane de amestec.Centrala termica Adisa pe gaz in condensatie.

Centrala termica in condenstatie

Adisa - Centrala termica pe gaz in condesatie -Climatica Excelenta in Climatizare